Geen onkruid meer in je tuin !!!!

15/05/2018

Geen onkruid meer in je tuin

Vroeger werden er in de tuin dikwijls onkruidbestrijders op basis van schadelijke stoffen gebruikt, zoals glyfosaat, dat de laatste jaren fel ter discussie staat. Ondertussen heeft de wetgever daar grotendeels paal en perk aan gesteld en deden succesvolle alternatieven hun intrede.

In het DCM Naturapy®-gamma bieden wij een aantal efficiënte onkruidbestrijdingsmiddelen aan op basis van pelargonzuur, een werkzame stof die ook voorkomt in de natuur. Het breekt in de bodem af tot koolstof en water, stoffen die alom in onze omgeving voorkomen en die de bouwstenen vormen voor veel levende organismen.

 

 

Ideale hulpmiddelen voor een onkruidvrije tuin

In het DCM Naturapy®-gamma bieden we 2 producten aan op basis van pelargonzuur: DCM Anti-Onkruid & Anti-Mos voor terras, oprit en paden en DCM Anti-Onkruid & Anti-Mos voor in de sier- en moestuin. Dit product heeft geen langdurig effect zodat aanplanten of opnieuw inzaaien al mogelijk is na 3 dagen.

Dankzij zijn snelle werking zijn de eerste effecten al zichtbaar na enkele uren, ook bij lage temperaturen! Bovendien sterven enkel de behandelde planten af en ondervinden aangrenzende planten geen last. Deze producten, die zowel mos, onkruid als ongewenste grassen bestrijden, zijn dus het ideale hulpmiddel bij een verantwoorde aanpak van onkruid.

Terug naar overzicht nieuwsberichten