Botanisch sprookje met planten

De Trend Collectie lente/zomer 2021 is afgeleid van de Groenbranche Trend ‘Crazy Illusions’. Een extravagante trend, die een samenspel van felle kleuren, metallic materialen, cirkels, bogen en speelse objecten niet schuwt. Zeven kamerplanten zijn geselecteerd om de botanische tak van de collectie te vormen, en om op spannende wijze gecombineerd te worden met buitenplanten en snij-, droog- en kunstbloemen.

Medinilla
Stevige, grote en donkergroene bladeren vormen een golvend scherm waaronder trossen roze bloemetjes verschijnen aan een gebogen roze steel. De Medinilla voegt zo niet alleen kleur en boogvormen toe, maar zorgt ook voor een instant tropische vibe deze lente/zomer. 

Hypoestes en mozaïekplantje 
Een groot volume aan groene blaadjes met een ingenieus wit of rood/roze lijnenspel: het mozaïekplantje past perfect in deze Trend Collectie. Dat geldt ook voor de Hypoestes, die juist de mooiste kleuren laat zien tússen de lijntjes met een dessin in wit, licht roze of cyclaam.

Philodendron 
Het metallic dat zo’n prominente rol speelt in deze lente/zomer, lijkt ook terug te komen in de Philodendron. De bladeren glimmen en glanzen je tegemoet, in hartvorm, ovaalvormig of met grillig gevormd blad. Het blad is bovendien flink van formaat, want bescheidenheid is geen onderdeel van deze collectie.

Bromelia 
Een flamboyante set, dat zijn de verschillende Bromelia-soorten. Onstuimige, stevige bladeren komen uit de aarde omhoog om vanuit hun midden opvallend gekleurde kelken, rozetten en schutbladeren in de vorm van veren of trompetten op te laten stijgen. 

Rhipsalis 
De Rhipsalis is als een ketting van fris groene stengels, lang en dun of geribbeld, rond of krullend. De lange ranken geven lengte en speelsheid aan iedere Crazy Illusions co-creatie, als in het oog springende accessoire of juist schitterend in de hoofdrol.

Calla 
De Calla past als opvallende verschijning perfect in deze sprookjesachtige Trend Collectie. Stelen, eindigend in een kelk, rijzen statig op uit een bed van zacht blad. En niet alleen de vorm betovert je, de Calla steelt de show ook qua kleur. Denk wit, geel, roze, paars, rood oranje en dramatisch bijna-zwart.